Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ پایین بودن قیمت آرد، بالا بودن قیمت گندم در کشور‌های همسایه و افت ارزش پول ملی در قبال ارز سایر کشور‌ها سبب شده تا در طول ماه‌های اخیر قاچاق انواع کالا‌ها از جمله آرد بیش از هر زمان دیگری برای قاچاقچیان جذاب شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، موضوع قاچاق انواع کالا‌ها در طول ما‌های اخیر شدت گرفته است و مسئله تنها مختص به یک محصول خاص نیست، چراکه در طول هفته‌های اخیر قاچاق دام از استان‌های مرز‌ی در حال انجام بوده و در این بین استان زنجان نیز از این قافله عقب نمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی دیگر موضوعی که در این‌روز‌ها بیش از پیش مطرح شده و ذهن همگان را به خود درگیر کرده است، قاچاق آرد و خروج آن از استان‌ و در نهایت از کشور است. در این راستا در طول هفته‌های گذشته در استان کوچکی همچون زنجان دو محموله آرد قاچاق با تناژ‌های 16 و 13 تن با ارزش قریب به 110 میلیون تومان توسط ماموران نیروی انتظامی استان کشف و ضبط شده است. به نظر می‌رسد با شرایطی که در استان و کشور وجود دارد این مسئله همچنان ادامه‌دار باشد.

کارشناسان معتقدند به دلیل عدم هماهنگی و همکاری که بین ارگان‌های مختلف وجود دارد زمینه‌ساز قاچاق و خروج انواع کالا و محصولات به خارج از کشور شده و عایده‌ای جز پیامد منفی به کشور نداشته است و باید در این زمینه راهکار‌های مناسبی ارائه شود تا مانع از پدیده شوم قاچاق در کشور شود.

با این وجود موضوعی که برخی‌ها به آن اذعان دارند این است که گندمی که امسال وارد چرخه خرید تضمینی نشده، تبدیل به آرد گشته و به دلیل پایین بودن ارزش پول ملی در قبال پول کشور‌های دیگر از مرز‌های کشور قاچاق شده و خارج می‌شود، علاوه بر این برخی‌ها معتقدند سهمیه آرد یارانه‌ای که به قیمت ناچیز به نانوایی‌ها می‌رسد بدون این‌که وارد عرصه پخت نان و توزیع در بین مردم شود به شکل آزاد به دلالال فروخته شده و در نهایت وارد مسیر قاچاق می‌شود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: سامانه‌های هوشمند در زمینه تجارت و اقتصاد راه‌اندازی می‌شودمبارزه بی‌امان پلیس با قاچاقچیان سوخت در شرق کشور / انهدام 8 باند قاچاق و کشف 200 هزار لیتر سوختمحموله میلیاردی شکر قاچاق در ایرانشهر کشف شدپشت پرده قاچاق دام ـ 4|روایت تسنیم از پیامدهای یک تجارت ممنوعه / تیغ تیز قاچاق دام بر پیکر قیمت گوشت + فیلم

با این‌ حال کارشناسان بر این باورند در کشور‌های همسایه قیمت خرید تضمینی گندم بسیار بالاتر از کشور بوده و تمایل به خرید آرد با قیمت پایین‌تر از ایران سودآور‌تر است، همین امر جذابیت بیش‌تری برای قاچاق آرد فراهم کرده‌ است و امسال نیز با توجه به واقعی نشدن قیمت خرید تضمینی گندم سبب دامن زدن هر چه بیش‌تر به معضل خروج آرد از کشور شده است. از سویی دیگر پرداخت یارانه به آرد و گندم نیز خود دلیل دیگری در راستای قاچاق آرد شده است. 

با این حال سوالی که مطرح می‌شود این است، مهم‌ترین دلایل قاچاق آرد از استان و کشور چیست؟ آیا راهکاری برای مقابله با این پدیده وجود دارد؟ کدام ارگان‌ها وظیفه نظارت و ممانعت از قاچاق را باید بر عهده بگیرند؟

علی خانمحمدی، مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار داشت: تا زمانی که قیمت تعادلی نباشد مسئله قاچاق آرد رخ خواهد دارد، در حال حاضر آردی که توسط دولت به نانوایی‌ها توزیع می‌گردد قیمت بسیار پایین‌تر از گندمی است که تضمینی از کشاورزان خرید شده است. به عبارتی دولت در حال دادن یارانه به بخش آرد است و هر جا بحث یارانه مطرح باشد از مسئله قاچاق نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. 

وی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایلی که سبب شده تا تمایل هر چه بیش‌تر برای قاچاق آرد یا هر نوع جنس و محصول دیگری ایجاد گردد پایین بودن ارزش پول ملی در قبال پول سایر کشور‌ها است که حتی تمایل کشور‌های دیگر برای خرید از ایران را بالاتر برده است.

مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با بیان اینکه امکان خروج و قاچاق گندم از کشور وجود ندارد گفت: سودجویان با بهانه‌های مختلفی آرد را از کشور خارج می‌کنند، با این حال باید متذکر شد احتمالاتی برای بالا رفتن قیمت گندم وجود دارد و این امر نیز می‌تواند دلیلی برای قاچاق آرد باشد، از سویی دیگر تا زمانی که قیمت در بازار دو نرخی باشد پدیده قاچاق آرد انجام خواهد گرفت.

این مقام مسئول با رد این‌ مسئله که این امکان وجود ندارد که گندمی که وارد خرید تضمینی نشده تبدیل به آرد گشته و از کشور خارج شود، تاکید کرد: با قیمتی که در حال حاضر برای آرد وجود دارد تبدیل گندم به آرد که غیر از خرید تضمینی انجام گرفته برای دلالان سودی نخواهد داشت.

خانمحمدی با بیان این‌که اگر شورای اقتصاد قیمت گندم در کشور را هم‌سو با قیمت جهانی بالاتر ببرد و قیمت این محصول استراتژیک واقعی شود، قاچاق آرد دیگر برای سودجویان هیچ‌گونه جذابیتی نخواهد داشت گفت: برخی مواقع محموله‌های گندم به کشور وارد می‌شود تا با تبدیل شدن به آرد نیاز کارخانه‌های داخلی را تامین نمایند در این راستا گاها مازاد همین محموله‌های گندم تبدیل به آرد شده و قانونی به همان کشور‌های تحویل دهنده گندم صادر می‌گردد.

از سویی دیگر یوسف اسماعیل‌زاده، سرپرست پلیس امنیت اقتصادی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم در خصوص عواملی که سبب شکل گرفتن قاچاق کالا می‌شوند اظهار داشت: اختلاف قیمت‌ها موجب سودجویی و طمع عده‌ای می‌شود که می‌خواهند راه 100 ساله را یک شبه بروند، در این راستا پلیس وظیفه برخورد با این افراد را دارد در سراسر کشور و همینطور استان زنجان این وظیفه به خوبی انجام می‌شود و این استان جزء استا‌ن‌هایی است که نسبت به این موضوع حساس است.

وی با بیان اینکه با قاچاقچیان بدون هیچ مماشاتی برخورد می‌شود، افزود: عملکرد پلیس امنیت اقتصادی کاملا سازمان‌یافته است و ما به هیچ وجه سطحی عمل نمی‌کنیم، ما در استان از "ریشه" مسائل را پیگیری می‌کنیم در این راستا وقتی کالایی وارد کشور می‌شود ما پیگیری می‌کنیم که مسیر آن چیست و تا لحظه ورود آن به استان کاملا بر جزئیات آن آگاه هستیم.

سرپرست پلیس امنیت اقتصادی استان زنجان با انتقاد از نظارت‌ها گفت: سازمان صمت و جهاد کشاورزی باید نظارت و سرکشی خود را بیشتر و دقیق‌تر کنند. در این راستا پلیس از ساعات ابتدایی روز تا پاسی از شب مشغول نظارت است و اینکه مسئولان نظارتی سازمان‌ها به شکل اداری تنها در چند ساعت از روز فعالیت کنند، نتیجه مطلوب نخواهد بود و باید همت خود را بالا ببرند و کار جهادی انجام دهند.

اسماعیل‌زاده با اشاره به مسئله احتکار آرد در استان گفت: در طول روز‌های گذشته حدود 35 تن آرد در استان کشف شده و در این راستا پیشنهاد ما برای بازرسان اداره غله این بوده است که با توجه به ساعت کاری نانوایی‌ها گشت‌هایی را فعال کنند که عملکرد روزانه نانوایی‌ها را با توجه به سهمیه آرد آن‌ها رصد کنند، اگر همه ارگان‌ها وظایف خود را درست انجام دهند قطعا یکسری مشکلات این چنین رخ نمی‌دهد؛ بدون نظارت کافی و مستمر با توجه به تفاوت قیمتی آرد آزاد و سهمیه‌ای فضا برای قاچاقچیان مهیا می‌شود.

با تمام این تفاسیر، قاچاق آرد و خروج آن از استان زنجان و کشور امری مسلم به نظر می‌رسد، از گفته‌های مسئولان مربوطه نیز چنین برداشت می‌گردد تا زمانی که تمهیدات اساسی در این راستا انجام نگیرد باید همچنان شاهد پدیده قاچاق هر نوع کالا و محصول از کشور باشیم و این در حالی است که قاچاق آرد خود می‌تواند معضلات فراوانی را پیش روی مردم و فعالان در صنایع مختلف ایجاد کرده، حتی پایداری تولید را نیز نشانه بگیرد و خساراتی را برای کشور تحمیل نماید. با این وجود انتظاری که از مسئولان ذیربط از جمله سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت می‌رود این است تا با همکاری‌های لازم با نیرو‌های انتظامی مانع از خروج و قاچاق دام، آرد یا هر نوع محصول دیگر از استان شوند تا آرامش قیمتی بعد از تلاطم در استان به ثبات برسد و اندکی از دغدغه‌های مردم کاسته شود.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سویی دیگر خرید تضمینی استان زنجان نانوایی ها برای قاچاق قاچاق دام قاچاق آرد کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۸۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه

وزیر دفاع ایران در دیدار دبیرکل وزارت دفاع هند با توجه به تحرکات داعش در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت پیشگیری از قدرت گیری این گروه تروریستی و نیز رایزنی در خصوص تحولات منطقه افغانستان تاکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس شانگهای در آستانه قزاقستان با دبیر کل وزارت دفاع هند دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در دیدار با دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی بر ضرورت رایزنی در خصوص موضوعات دو جانبه، منطقه ای و بین المللی میان دو کشور تاکید کرد.

وزیر دفاع ایران با اشاره به واقع شدن دو کشور در یک منطقه راهبردی اظهار داشت: ظرفیتهای متعدد همکاری تهران و دهلی نو می‌تواند در برقراری صلح و امنیت در منطقه حساس غرب آسیا و شبه قاره هند به کار گرفته شود.

وزیر دفاع ایران با توجه به تحرکات داعش در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت پیشگیری از قدرت گیری این گروه تروریستی و نیز رایزنی در خصوص تحولات منطقه افغانستان تاکید کرد.

امیر آشتیانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های دفاعی و نظامی دو کشور در برقراری ثبات و امنیت در منطقه آمادگی خود را جهت توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی میان دو کشور با طرف هندی در حوزه های مختلف اعلام کرد.

دبیر کل وزارت دفاع هند نیز در این دیدار ضمن ابراز همدردی و تسلیت شهادت مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه بر ضرورت برقراری امنیت و وآرامش منطقه تاکید کرد.

وی با اشاره به حوزه تمدنی مشترک دو کشور بر ضرورت توسعه همکاری‌های اقتصادی و زیر ساختی به ویژه مشارکت دهلی نو در پروژه بندر چابهار تاکید کرد.

دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اهمیت همکاری های دفاعی دو کشور بر ضرورت توسعه هرچه بیشتر مناسبات فیمابین در حوزه های دریایی، شرکت در رزمایش دریایی،  تحقیقات دفاعی، آموزشی و  تبادل دانشجو تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تردد در بندر شهید ذاکری قشم مجدد برقرار شد
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت و کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس 
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!